Sluit

Koningsdag

KONINGSDAG

 

Het was weer een groot feest in Deurne 27 april. Op Koningsdag, kleurde het hele centrum oranje. De Oranjevereniging Deurne haalde weer alles uit de kast om er een geweldige dag van te maken. Foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina.

SLINGERMARKT EN SPELLEN

Zoals altijd was er ook de Slingermarkt en waren veel winkels in het centrum open. Ook verenigingen presenteerden zich in het centrum. Zo kon je bij SJVV op doel schieten. Bij Scouting Deurne ‘plopte’ ze popcorn en roosterden kinderen marshmallows. Bij MHC Hockey konden kinderen een parcours afleggen, bij Handboogvereniging Vredelust kon men handboog schieten en bij de Tennisclub Deurne een balletje slaan. Handbalvereniging De Sprint was aanwezig met streethandbal en bij ZSV schoten kinderen op een dartbord. De Zonnebloem was er met een raadspel en bij KHD/Drumfanfare Peelland was er een feest van instrumenten. Bij Arcades Korfbal kon men op pion schieten en ZSW Walsberg deed mee met een cornhole.

 

FOODTRUCK EVENT & ROYAL MUSIC EXPERIENCE

 

GESLAAGDE EERSTE EDITIE FOODTRUCK EVENT

In 2019 waren er twee nieuwe events op Koningsdag: The Royal Music Experience en het Foodtruck Event. Dit jaar kwamen er vijftien foodtrucks en eetstandjes naar Deurne met heerlijke hapjes voor klein en groot. We kijken terug op een geslaagde eerste editie van het Foodtruck Event!

 

ROYAL MUSIC EXPERIENCE

Ondanks het slechte weer rond 16.00u was het publiek gelukkig toch gekomen voor de jeugdige talenten van The Royal Music Experience. De Theo Lokin Stichting die de muzikale jeugd van Deurne een warm hart toedraagt, organiseerde dit event. De optredens waren geweldig en Willem Aarts, Neeltje van der Laak, Jorn Doorenbosch, Lieke van Bommel, Nora van Bommel, Jesse Snijders, Bowen Straatman en Hao-En Kaag kregen terecht een groot applaus van het publiek.

LEKKER ETEN EN DRINKEN BIJ ALLE FOODTRUCKS!

In 2019 hebben we genoten van alle foodtrucks!

Spijs van Gijs – SOEPlesse – Vedder on Tour – Oud Hollandse Poffertjes – Popcorn – Suikerspin -Hotdogcar – Snoepstokken – Formidable crepes & galettes – Suzie’s – De ijsbrigade – Onze Frietwagen – Saté Papi  –  Boca Grande –  De Barabus –  Palm Beertruck

Food Truck Event

Heb je een leuke food(truck) beleving? Of opmerkingen of vragen over dit nieuwe event? Stuur dan een email naar:  foodtruck@deurnekleurtoranje.nl

STEMPELKAART

Ook in 2019 konden kinderen van basisscholen in Deurne weer interactief meedoen met Koningsdag. Verspreid over het centrum van Deurne waren stempels te verdienen bij diverse verenigingen en activiteiten. De kinderen spaarden zoveel mogelijk stempels waarmee zij spetterende prijzen konden winnen!

Stempelkaarten werden meegegeven aan kinderen op hun basisschool. Ook tijdens Koningsdag werden er nog kaarten uitgedeeld.

SPAAR VOOR PRIJZEN...

Had je minimaal zeven stempels behaald met jouw stempelkaart? Dan konden de kinderen naar het Foodtruckplein komen en hun kaart inleveren voor een lekkere verrassing. Daarnaast maakte je kans op één van de cadeaubonnen of een geweldige hoofdprijs.

Dat was dus stempels sparen en van de gratis popcorn genieten!

Koningsdag

MARKTKRAMEN OP KONINGSDAG

De marktkramen op Koningsdag zijn bedoeld voor leerlingen van de basisscholen in Deurne. Zij krijgen medio april een flyer mee op hun basisschool waarop staat hoe zij zich in kunnen schrijven.

Ben je ook geïnteresseerd, maar ben je geen leerling van een basisschool in Deurne? Meld je dan aan via marktkraam@deurnekleurtoranje.nl. Anders kun je ook zelf een plaats zoeken op de slingermarkt. Let wel op: je beschikt dan dus niet over een kraam. Wel mag je zelf een kleed, tafel en/of stoel meenemen om jezelf van een fijne plaats op de slingermarkt te voorzien. Er mogen alleen eigen spullen verkocht worden. Eten en drinken verkopen is niet toegestaan. De slingermarkt is niet bedoeld voor commerciële doeleinden en dient schoon achter te worden gelaten. De gemeente treedt handhavend op.