Dodenherdenking Deurne

Op zaterdag 4 mei is het Dodenherdenking. De Oranjevereniging Deurne organiseert deze herdenking in Deurne Centrum. Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne.

De avond begint met orgelmuziek verzorgd door Bert Augustus, gevolgd door een nummer gezongen door het Deurnes Gemengd Koor. Het Gilde St. Antonius Abt begeleidt de binnenkomst waarna het koor het nummer Notré Père ten gehore zal brengen. Een afgevaardigde van de gemeente houdt daarna een toespraak namens de gemeente. Vervolgens zullen leerlingen van de Aventurijn gedichten voordragen, gevolgd door het blazen van de Signaal Taptoe door Jerom Coppus.

Om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Na de stilte wordt het programma vervolgd met zang, een overweging door Pastoor Dieter Hedebouw en dragen leerlingen nog een gedicht voor alsook mevrouw Wilma Docters van Leeuwen. Er volgt een wandeling naar de monumenten onder begeleiding van het gilde en orgelmuziek. Bij de monumenten legt een afvaardiging van de Gemeente Deurne, samen met kinderen van Scouting Deurne, veteranen en leerlingen van de Aventurijn de kransen. De herdenking wordt afgesloten met een vendelgroet voor de kerk.

Na de herdenking is iedereen uitgenodigd voor een samenzijn in de kerk waar men kan napraten onder het genot van koffie, thee en limonade. Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen en samen te gedenken.

Heel hartelijk dank aan alle sponsoren die 'Deurne Kleurt Oranje' mogelijk maken!