koningsdag 2019

Koningsdag

 

Het was weer een groot feest in Deurne 27 april. Op Koningsdag, kleurde het hele centrum oranje. De Oranjevereniging Deurne haalde weer alles uit de kast om er een geweldige dag van te maken. Foto's zijn te zien op onze Facebookpagina.

 

Geslaagde eerste editie Foodtruck Event

 

Het weer op Koningsdag liet te wensen over. Regen en hagel maar gelukkig tussendoor ook zon. De meeste mensen lieten zich er niet van weerhouden om naar het centrum van Deurne te komen, want het was een gezellige drukte. Dit jaar waren er twee nieuwe events op Koningsdag: The Royal Music Experience en het Foodtruck Event. Dit jaar kwamen er vijftien foodtrucks en eetstandjes naar Deurne met heerlijke hapjes voor klein en groot. We kijken terug op een geslaagde eerste editie van het Foodtruck Event.

 

ROYAL MUSIC EXPERIENCE MET JEUGDTALENTEN

 

Ondanks het slechte weer rond 16.00u was het publiek gelukkig toch gekomen voor de jeugdige talenten van The Royal Music Experience. De Theo Lokin Stichting die de muzikale jeugd van Deurne een warm hart toedraagt, organiseerde dit event. De optredens waren geweldig en Willem Aarts, Neeltje van der Laak, Jorn Doorenbosch, Lieke van Bommel, Nora van Bommel, Jesse Snijders, Bowen Straatman en Hao-En Kaag kregen terecht een groot applaus van het publiek.

 

Slingermarkt en spellen

 

Zoals altijd was er ook de Slingermarkt en waren veel winkels in het centrum open. Ook verenigingen presenteerden zich in het centrum. Zo kon je bij SJVV op doel schieten. Bij Scouting Deurne ‘plopte’ ze popcorn en roosterden kinderen marshmallows. Bij MHC Hockey konden kinderen een parcours afleggen, bij Handboogvereniging Vredelust kon men handboog schieten en bij de Tennisclub Deurne een balletje slaan. Handbalvereniging De Sprint was aanwezig met streethandbal en bij ZSV schoten kinderen op een dartbord. De Zonnebloem was er met een raadspel en bij KHD/Drumfanfare Peelland was er een feest van instrumenten. Bij Arcades Korfbal kon men op pion schieten en ZSW Walsberg deed mee met een cornhole.

 

PROGRAMMA

Zaterdag 27 april was het weer zo ver: Koningsdag 2019.

De Koning vierde op deze dag zijn 52e verjaardag en dat moest natuurlijk goed gevierd worden in Deurne.

Wederom was er weer een geweldig programma samengesteld voor jong en oud. 

- Slingermarkt door het Centrum van Deurne

-  Royal Music Experience met diverse optredens op het Grote podium op de Markt

-  DMG (Deurnese Media Groep)

-  Food Truck Event

-  Verenigingen van Deurne gaven acte de presence

 

 

 

 

DE PRIJSWINNAAR VAN DE FACEBOOK ACTIE:
WIN EEN WAARDEBON IS BEKEND!
Deze en overige winnaars (in totaal 25) staan vermeld op onze facebookpagina. 
Winnaars kom de waardebon afhalen op het Foodtruckplein om 14.00 uur.

Dit was de actie:
Like en deel onze facebook pagina en maak kans op een van de vele waardebonnen voor een lekker gerecht(je) bij een van de aanwezige Foodtrucks op het Foodtruckplein.

Wanneer is het Foodtruck Event: Zaterdag 27 april a.s.
Waar is het te doen: Parkeerterrein gelegen tussen de Kerk- en Molenstraat.
Hoe laat is te doen: Van 12.00 – 18.00 uur
Wat is er te doen: ca 15 Foodtrucks met allerlei soorten gerechten en hapjes voor klein en groot, ook is de Horeca aanwezig
Hoe kun je winnen: Like en deel onze facebookpagina en onder de “delers” worden waardebonnen verloot.
De uitslag is inmiddels bekend en bekend gemaak op onze facebookpagina.
De prijsuitreiking: Vindt plaats op zaterdag 27 april om 14.00 uur op het Foodtruckplein alwaar de waardebonnen worden uitgereikt en kunnen worden genuttigd.

Welke Foodtrucks komen er naar Deurne:

Spijs van Gijs - SOEPlesse - Vedder on Tour - Oud Hollandse Poffertjes – Popcorn - Suikerspin -Hotdogcar – Snoepstokken - Formidable crepes & galettes - Suzie's - De ijsbrigade – Onze Frietwagen - Saté Papi  -  Boca Grande -  De Barabus –  Palm Beertruck

Waar kun je zoal van genieten:

Heerlijke dranken – Smoothies – Wafels – Tosti’s – Friet – Snacks- IJs – Sate Papi – Broodje en/of wrap Pulled Chicken, Quasadilla of Quardado – Broodje Bara of kip Massala – Tofu –Spekkoek – Bananenchips – Broodje Pulled pork,  Smokey chicken of Brisket, Soep met brood –Worstenbrood – Appelflap – Poffertjes – Popcorn – Suikerspin – Hotdog – Crepes & Galettes

 

FOOD TRUCK EVENT
 

op het parkeerterrein gelegen tussen Molenstraat en Kerkstraat
 

Dit jaar wordt er een heus Food Truck Event georganiseerd.
Je kunt bij 15 eetgelegenheden terecht voor een veelvoud aan koude of warme gerechtjes en hapjes. Uiteraard is de Horeca aanwezig om de dorst te lessen en wordt het Event muzikaal opgeluisterd.
Ook aan de kinderen is gedacht: er komt een groot springkussen te staan en ze kunnen zich laten schminken. Dit alles terwijl de ouders toezien met een hapje en een drankje, gezellig zittend of staand.

LET OP: Gerechtjes en hapjes: contant betalen.

Heb je een leuke Food (truck) beleving? of opmerkingen of vragen over dit nieuwe Event? Stuur dan een email naar:  info@deurnekleurtoranje.nl

          FOOD TRUCK EVENT DEURNE:  "A PLACE TO BE"

Stempelkaart

Ook in 2019 konden kinderen van basisscholen in Deurne weer interactief meedoen met Koningsdag. Verspreid over het centrum van Deurne waren stempels te verdienen bij diverse verenigingen en activiteiten. De kinderen spaarden zoveel mogelijk stempels waarmee zij spetterende prijzen konden winnen!

Stempelkaarten werden meegegeven aan kinderen op hun basisschool. Ook tijdens Koningsdag werden er nog kaarten uitgedeeld. 

Spaar voor prijzen...

Had je minimaal zeven stempels behaald met jou stempelkaart? Dan konden de kinderen naar het Foodtruckplein komen en hun kaart inleveren voor een lekkere verrassing. Daarnaast maakte je kans op één van de cadeaubonnen of een geweldige hoofdprijs.
Dat was dus stempels sparen en van de gratis popcorn genieten!!

 

_M8A6527.jpg

MARKTKRAMEN OP KONINGSDAG

De marktkramen op Koningsdag zijn bedoeld voor leerlingen van de basisscholen in Deurne. Zij krijgen medio april een flyer mee op hun basisschool waarop staat hoe zij zich in kunnen schrijven.

Ben je ook geïnteresseerd, maar ben je geen leerling van een basisschool in Deurne? Meld je dan aan via marktkraam@deurnekleurtoranje.nl. Anders kun je ook zelf een plaats zoeken op de slingermarkt. Let wel op: je beschikt dan dus niet over een kraam. Wel mag je zelf een kleed, tafel en/of stoel meenemen om jezelf van een fijne plaats op de slingermarkt te voorzien. Er mogen alleen eigen spullen verkocht worden. Eten en drinken verkopen is niet toegestaan. De slingermarkt is niet bedoeld voor commerciële doeleinden en dient schoon achter te worden gelaten. De gemeente treedt handhavend op.