koningsdag

Koningsdag

Koningsdag in Deurne staat in het teken van muziek, sport, spel, de slingermarkt, vele activiteiten, workshops, terrasjes en een heus Food Truck Event.

PROGRAMMA

Zaterdag 27 april is het weer zo ver: Koningsdag 2019.

De Koning viert op deze dag zijn 52e verjaardag en dat moet natuurlijk goed gevierd worden in Deurne.

Wederom is er weer een geweldig programma samengesteld voor jong en oud. 

- Slingermarkt door het Centrum van Deurne

-  Royal Music Experience met diverse optredens op het Grote podium op de Markt

-  DMG (Deurnese Media Groep)

-  Food Truck Event

-  Verenigingen van Deurne geven acte de presence

 

ROYAL MUSIC EXPERIENCE OP DE MARKT

Naast de activiteiten met stempelkaart zijn er diverse dans demonstraties op het grote podium. Vanaf 16.00 verzorgt de Theo Lokin Stichting een fantastisch programma op het grote podium.

WOLFSBERG

 

Slingermarkt met volop vertier voor jong en oud zoals een spetterende stormbaan! 

 

MARTINET

Op het Martinetplein verzorgt DMG Radio een deel van de programmering. Daarbij zijn diverse artiesten te gast. De uitzending van DMG start op Koningsdag in de studio en vanaf 12.00u  live op het Martinetplein.

 

 

FACEBOOK ACTIE:
Win een waardebon

voor een Foodtruck gerecht of hapje

Like en deel onze facebook pagina en maak kans op een van de vele waardebonnen voor een lekker gerecht(je) bij een van de aanwezige Foodtrucks op het Foodtruckplein.

Wanneer is het Foodtruck Event: Zondag 27 april a.s.
Waar is het te doen: Parkeerterrein gelegen tussen de Kerk- en Molenstraat.
Hoe laat is te doen: Van 12.00 – 18.00 uur
Wat is er te doen: ca 15 Foodtrucks met allerlei soorten gerechten en hapjes voor klein en groot, ook is de Horeca aanwezig
Hoe kun je winnen: Like en deel onze facebookpagina en onder de “delers” worden waardebonnen verloot.
Wanneer is de uitslag bekend: Deze wordt op donderdag 25 april bekend gemaakt op onze facebookpagina.
De prijsuitreiking: Vindt plaats op zaterdag 27 april om 14.00 uur op het Foodtruckplein alwaar de waardebonnen worden uitgereikt en kunnen worden genuttigd.

Welke Foodtrucks komen er naar Deurne:

Spijs van Gijs - SOEPlesse - Vedder on Tour - Oud Hollandse Poffertjes – Popcorn - Suikerspin -Hotdogcar – Snoepstokken - Formidable crepes & galettes - Suzie's - De ijsbrigade – Onze Frietwagen - Saté Papi  -  Boca Grande -  De Barabus –  Palm Beertruck

Waar kun je zoal van genieten:

Heerlijke dranken – Smoothies – Wafels – Tosti’s – Friet – Snacks- IJs – Sate Papi – Broodje en/of wrap Pulled Chicken, Quasadilla of Quardado – Broodje Bara of kip Massala – Tofu –Spekkoek – Bananenchips – Broodje Pulled pork,  Smokey chicken of Brisket, Soep met brood –Worstenbrood – Appelflap – Poffertjes – Popcorn – Suikerspin – Hotdog – Crepes & Galettes

 

FOOD TRUCK EVENT
 

op het parkeerterrein gelegen tussen Molenstraat en Kerkstraat
 

Dit jaar wordt er een heus Food Truck Event georganiseerd.
Je kunt bij 15 eetgelegenheden terecht voor een veelvoud aan koude of warme gerechtjes en hapjes. Uiteraard is de Horeca aanwezig om de dorst te lessen en wordt het Event muzikaal opgeluisterd.
Ook aan de kinderen is gedacht: er komt een groot springkussen te staan en ze kunnen zich laten schminken. Dit alles terwijl de ouders toezien met een hapje en een drankje, gezellig zittend of staand.

Heb je een leuke Food (truck) beleving? of opmerkingen of vragen over dit nieuwe Event? Stuur dan een email naar:  foodtruck@deurne.net

          FOOD TRUCK EVENT DEURNE:  "A PLACE TO BE"

VERENIGINGEN

Ook in 2019 hebben de verenigingen uit Deurne zich in grote getalen aangemeld om deel te nemen aan Koningsdag 2019. Het wordt hopelijk weer een zonnige dag met leuke activitieiten! Kinderen kunnen met een stempelkaart deelnemen aan diverse activiteiten. Zo is er bij de Zonnebloem een raadspel en is de Heemkundekring weer aanwezig. Op de Wolfsberg scoor je op een korfbalpaal en schiet je op pionnen bij Arcades korfbal. Bij SJVV meet je met een snelheidsmeter hoe hard je een voetbal schiet. Op het Teruweplein bij Scouting Deurne kun je weer je popcorn bakken en marshmallows roosteren. Bij HV de Sprint ga je streethandbal spelen. MHC Deurne heeft in de Kerkstraat (ingang van het parkeerterrein) weer een groot parcour uitgezet.
Stempelkaarten voor de activiteiten krijgen de leerlingen via de basisschool, maar zijn ook beschikbaar op de dag zelf bij de deelnemende verenigingen en stichtingen. Tegen inlevering van de stempelkaart ontvangt iedereen iets lekkers en er zijn weer prijzen te winnen!

Stempelkaart

Ook in 2019 kunnen kinderen van basisscholen in Deurne weer interactief meedoen met Koningsdag. Verspreid over het centrum van Deurne zijn stempels te verdienen bij diverse verenigingen en activiteiten. De kinderen sparen zoveel mogelijk stempels waarmee zij spetterende prijzen kunnen winnen!

Stempelkaarten worden meegegeven aan kinderen op hun basisschool. Ook tijdens Koningsdag worden er nog kaarten uitgedeeld. 

Spaar voor prijzen...

Heb je minimaal zeven stempels behaald met jou stempelkaart? Dan kunnen de kinderen naar het Foodtruckplein komen en hun kaart inleveren voor een lekkere verrassing. Daarnaast maak je kans op één van de cadeaubonnen of een geweldige hoofdprijs.
Dat wordt dus stempels sparen!!

 

Familie 2014 391.jpg

MARKTKRAMEN OP KONINGSDAG

De marktkramen op Koningsdag zijn bedoeld voor leerlingen van de basisscholen in Deurne. Zij krijgen medio april een flyer mee op hun basisschool waarop staat hoe zij zich in kunnen schrijven.

Ben je ook geïnteresseerd, maar ben je geen leerling van een basisschool in Deurne? Meld je dan aan via marktkraam@deurnekleurtoranje.nl. Anders kun je ook zelf een plaats zoeken op de slingermarkt. Let wel op: je beschikt dan dus niet over een kraam. Wel mag je zelf een kleed, tafel en/of stoel meenemen om jezelf van een fijne plaats op de slingermarkt te voorzien. Er mogen alleen eigen spullen verkocht worden. Eten en drinken verkopen is niet toegestaan. De slingermarkt is niet bedoeld voor commerciële doeleinden en dient schoon achter te worden gelaten. De gemeente treedt handhavend op.