koningsdag

Koningsdag

Koningsdag in Deurne staat in het teken van muziek, sport, spel, de slingermarkt, vele activiteiten, workshops, terrasjes pakken en nog veel meer!

PROGRAMMA

Vrijdag 27 april was het zo ver: Koningsdag 2018. De Koning viert op deze dag zijn 51e verjaardag en dat moest natuurlijk goed gevierd worden in Deurne.

Wederom wordt er weer een geweldig programma samengesteld voor jong en oud. 

 

MARKT

Naast de activiteiten met stempelkaart waren ook de Heemkundekring en Muziekschool Deurne aanwezig tijdens Deurne Kleurt Oranje. Dansstudio Loes verzorgde op het podium op de Markt dansoptredens en kinderen konden zich laten grimeren. Daarnaast waren er diverse springkussens, een Cowboy Run stormbaan en een Beach Klimboom. Dit jaar was er wederom ‘Pruuf mer een Ent’. Dat zijn diverse eetkraampjes op de Markt waar men voor een klein bedrag lekkers kan proeven. 

Martinet

Op het Martinetplein verzorgde DMG Radio een deel van de programmering. Daarbij waren te gast singer-songwriter Erwin van de Weijer, Daniel Stosic, danser en finalist Hollands Got Talent en Davy Denkers met Vinutsu, wereldkampioenen streetdance. De uitzending van DMG startte op Koningsdag van 9.00u tot 12.00u in de studio en vanaf 12.00u waren er twee DJ’s live op het Martinetplein. Van 17.00u tot 19.00u was er een DMG Koningsdag Afterparty.

Wolfsberg

Slingermarkt met volop vertier voor jong en oud zoals een spetterende stormbaan!

VERENIGINGEN

Ook dit jaar hebben de verenigingen uit Deurne zich in grote getalen aangemeld om deel te nemen aan Koningsdag 2018. Het beloofde weer een mooie dag te worden met leuke activitieiten! Kinderen konden met een stempelkaart deelnemen aan diverse activiteiten. Op de Markt konden ze bij ZSV dart schieten en bij de Zonnebloem wenskaarten maken. In de straten rondom de Markt scoorde je bij DZT’62 bij waterpolo, SJVV meette met een snelheidsmeter hoe hard je een voetbal schiet, bij Scouting Deurne pofte je popcorn en kon je marshmallows rosteren, bij HV de Sprint kon je streethandbal spelen, de Schaakvereniging had een bord van 6x6 waarop je openluchtschaak kon spelen, bij SV Deurne kon je penalty schieten, MHC Deurne heeft een hockeyparcours, bij Handboogvereniging Vredelust kon je handboog schieten (vanaf 10 jaar), bij Autorecycling Kuijpers pimpte je een auto en bij de KHD kon je een muziekworkshop volgen. Stempelkaarten voor de activiteiten hadden leerlingen via de basisschool ontvangen, maar deze waren ook beschikbaar op de dag zelf bij de deelnemende verenigingen en stichtingen. Tegen inlevering van de stempelkaart ontving iedereen iets lekkers en zijn er prijzen te winnen.

Stempelkaart

Ook dit jaar konden kinderen van basisscholen in Deurne weer interactief meedoen met Koningsdag. Verspreid over het centrum van Deurne waren stempels te verdienen bij diverse verenigingen en activiteiten. De kinderen spaarde zoveel mogelijk stempels waarmee zij spetterende prijzen konden winnen!

Stempelkaarten werden meegegeven aan kinderen op hun basisschool. Ook tijdens Koningsdag werden er nog kaarten uitgedeeld. 

Spaar voor prijzen...

Had je minimaal zeven stempels behaald met jou stempelkaart? Dan konden de kinderen naar de Markt komen en hun kaart inleveren voor een lekkere verrassing. Daarnaast maakte je kans op één van de cadeaubonnen van Intertoys of de hoofdprijs; een gratis springkussen voor een dag! Dat was dus stempels sparen!!

 

Familie 2014 391.jpg

MARKTKRAMEN OP KONINGSDAG

De marktkramen op Koningsdag waren bedoeld voor leerlingen van de basisscholen in Deurne. Zij hadden medio april een flyer meegekregen op hun basisschool waarop staat hoe zij zich in konden schrijven. Inmiddels zijn alle marktkramen vergeven. 

Was jij ook geïnteresseerd, maar ben je geen leerling van een basisschool in Deurne? Dan mocht je zelf een plaats zoeken op de slingermarkt. Let wel op: je beschikt dan dus niet over een kraam. Wel mocht je zelf een kleed, tafel en/of stoel meenemen om jezelf van een fijne plaats op de slingermarkt te voorzien. Er mogen alleen eigen spullen verkocht worden. Eten en drinken verkopen was niet toegestaan. De slingermarkt is niet bedoeld voor commerciële doeleinden en dient schoon achter te worden gelaten. De gemeente treedt handhavend op.