Fantastische Royal Music Night en Koningsdag!

Het was weer een groot feest in Deurne op 26 en 27 april. Op Koningsavond genoten duizenden bezoekers op de Markt in Deurne van een fantastische Royal Music Night. Op Koningsdag kleurde het hele centrum van Deurne oranje.

Eindelijk was het dit jaar weer zover. Na vier jaar van afwezigheid, vond de negende editie van de Royal Music Night plaats. “Wat een avond”, zegt een van de bezoekers op de Markt in Deurne. “Zang, dans en show, allemaal op onze eigen Markt en allemaal even geweldig!”.

Fantastisch talent van eigen bodem

Om stipt 21.30u opende de Koninklijke Harmonie Deurne de avond na een countdown die luidkeels door het publiek werd afgeteld. De uit Deurne afkomstige Stanny Janssen zette meteen de toon met zijn vertolking van ‘Save the last dance for me’. Inge van Asseldonk, ook bekend als Angie Flare, zorgde voor kippenvel met het nummer ‘Euphoria’. De zingende leraar Bart van Lierop, ook afkomstig uit Deurne, warmde het publiek verder op met het nummer ‘Les lacs du Connemara’. Zangeres Angela de Wit uit Vlierden liet horen dat ze geweldig kan zingen; van het ‘Door de Wind’ van Miss Montreal tot ‘Proud Mary’ van Tina Turner.

Dansers in de lucht

Er was meer talent van eigen bodem: want zonder Koninklijke Harmonie Deurne (KHD), een eigen combo en The Vocalettes is er geen Royal Music Night mogelijk. Zij begeleidden op topniveau de artiesten de hele avond bij alle nummers. En ook Davy Denkers is met zijn crew van B-Trained niet weg te denken: met enorme energie en dansers in de lucht maakten zij de show compleet.

Tim Akkerman en Jennie Lena

Tim Akkerman en Jennie Lena waren zichtbaar onder de indruk van de mooie setting in Deurne en het geweldige KHD-orkest onder muzikale leiding van Martien Maas. Tim speelde op zijn gitaar en zong de sterren van de hemel met nummers als ‘Dancing in the dark’, ‘Live and let die’ en ‘Radar love’. Jennie Lena zorgde voor de swing met een geweldige vertolking van een Jackson 5 medley en lied haar prachtige stem horen met de nummers ‘Somebody to love’ en ‘Think’.

De lokale artiesten Stanny Janssen en Bart van Lierop brachten de avond naar een volgend hoogtepunt door het nummer ‘Zwemmen in Bacardi Lemon’ en ‘Kali’. Angela zette dit voort met ‘River deep mountain high’. De toegift met ‘Angels’ van Robby Williams, gezongen door Bart van Lierop en alle artiesten op het podium, werd meegezongen door heel de Markt. “Kippenvel”, zegt een bezoeker.

We did it again

“Wat we hier in Deurne hebben neergezet vanavond, is ongekend”, liet voorzitter van de Oranjevereniging Jan van den Heuvel na afloop weten. “Zoveel talent van eigen bodem en al die mensen die achter de schermen keihard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen. Na vier jaar hebben we het toch weer gedaan. In één woord: fantastisch!”

Slingermarkt en Foodtruck Plein

Het weer op Koningsdag was beter dan voorspeld en dat zorgde voor een oranje stroom van bezoekers. Jong en oud kwam naar het centrum waar het een gezellige drukte was. Op de slingermarkt veranderden spulletjes van eigenaar voor een habbekrats en op het Foodtruck Plein genoten de bezoekers van heerlijke hapjes en drankjes.

Stempelen bij verenigingen

De jeugd kon meedoen aan verschillende spellen die door verenigingen in het centrum van Deurne waren opgesteld. Met een stempelkaart in de hand konden ze basketballen bij Deurne Pioniers en vuurtje stoken bij Scouting Deurne. Bij SJVV was er een voetbalcircuit en bij MHC Hockey een hockeyparcours. De kinderen konden schaken op een groot bord bij de Schaakvereniging, zakjes gooien bij Cornhole en nog veel meer. Iedere deelnemer kreeg na afloop een ijsbolletje en aan het einde van de middag maakte de Oranjevereniging 4 extra winnaars bekend: drie ontvingen een cadeaubon en de vierde kreeg de hoofdprijs van een ‘dag springkussen in je achtertuin’.

Royal Music Experience met jeugdtalenten

Rond 15.00u was het podium op de Markt gevuld met muzikanten voor een editie van The Royal Music Experience. De Theo Lokin Stichting die de muzikale jeugd van Deurne een warm hart toedraagt, organiseerde dit event. En ook hier was het lokale talent van hoog niveau. Dédé Dance vertoonde haar geweldige dance moves. De band Velvet Roses sloot de middag af en de Markt bleef lekker vol met bezoekers. Een zeer geslaagde editie van de Royal Music Night en Koningsdag.

 

←Terug naar overzicht

Heel hartelijk dank aan alle sponsoren die 'Deurne Kleurt Oranje' mogelijk maken!